Menu

baner for web jpg

Delegacija grada Šifok obišla gradsku deponiju u Brčkom Istaknuto

posjeta delegacija Šifok 02U organizaciji Odjeljenja za komunalne poslove Vlade Brčko distrikta BiH jutros je u hotelu "Jelena" održan radni sastanak sa delegacijom čelnika i privrednika grada Šifok iz Mađarske.

 

 

Cilj posjete predstavnika vlasti i privrednika je potencijalna saradnja između Šifoka i Brčko distrikta BiH u oblastima turizma, sporta, obrazovanja, ekonomije, ali i komunalnih djelatnosti.

 

Sastanku su prisustovali direktor JP "Komunalno Brčko" Mirsad Đapo i v.d. šefa Radne jedinice "Čistoća" Ankica Franjić, s obzirom da je JP "Komunalno Brčko" ima zajednički interes sa Vladom Brčko distrikta BiH u procesu rješavanja problema u vezi sa zbrinjavanjem komunalnog i drugog otpada.

 

Nakon sastanka, učesnici su posjetili gradsku deponiju, na kojoj se odlaže sav komunalni otpad koji JP "Komunalno Brčko" prikuplja sa teritorije Distrikta.

 

Osim gradonačelnik Šifoka Roberta Lengyela, u posjeti su učestvovali i Bocsev Istvan, glavni upravnik za vode i otpadne vode, Ferenc Ligetvari, savjetnik Ministarstva za zaštitu životne sredine, Reizer Balint, tehnolog iz fabrike za preradu otpada i Zoltan Nemeth, operater u fabrici, kao i članovi uprave kompanije Molnar.

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com