Menu

baner for web jpg

Od nedjelje stabilizacija vremena Istaknuto

vr5U Bosni i Hercegovini jutros je sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Po kotlinama u centralnim i istočnim područjima Bosne ima magle.

 

 

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 943hPa, za 2 hPa je manji od normalnog i raste.

 

U BiH danas će preovladavati sunčano uz umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima po kotlinama u centralnim i istočnim područjima će biti magle i niske naoblake. U drugoj polovini dana u većem dijelu zemlje su mogući lokalni pljuskovi i grmljavina. Vjetar slab do umjerene jačine. U Bosni vjetar zapadnog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini vjetar jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka između 23 i 29 stepeni.

 

U Sarajevu prijepodne će biti sunčano. U drugoj polovini dana više oblačnosti. U poslijepodnevnim i večernjim satima na širem području grada se očekuju pljuskovi. Najviša dnevna temperatura zraka oko 25 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

 

U subotu, 8. septembra u Bosni će prije podne preovladavati pretežno oblačno vrijeme sa pljuskovima. U poslijepodnevnim satima u Bosni smanjenje oblačnosti. U Hercegovini prije podne pretežno sunčano. U drugoj polovini dana u Hercegovini se prognozira povećanje oblačnosti koje može usloviti poneki lokalni pljusak. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 11 i 16, na jugu zemlje do 18 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 20 i 25, na jugu zemlje od 26 do 30 stepeni.

 

U nedjelju, 9. septembra u Bosni i Hercegovini će preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Prijepodne više oblačnosti se prognozira u centralnim i istočnim područjima Bosne. U jutarnjim satima izgledna je magla po kotlinama u Bosni. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 10 i 15, na jugu zemlje do 18 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 23 i 28, na jugu zemlje od 28 do 32 stepena.

 

U ponedjeljak, 10. septembra u Hercegovini sunčano. U Bosni sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima izgledna je magla po kotlinama u centralnim i istočnim područjima. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 9 i 14, na jugu zemlje od 14 do 18 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 23 i 28, na jugu zemlje od 28 do 32 stepena.

 

U utorak, 11. septembra u BiH pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 9 i 14, na jugu zemlje do 17 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 23 i 28, na jugu zemlje od 28 do 32 stepena.

 

Od nedjelje, 9. septembra stabilizacija vremena sedam dana, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com