Menu

JP "Komunalno Brčko": U toku postavljanje novih spremnika za sitni otpad Istaknuto

ko76Radnici Radne jedinice „Čistoća" započeli su aktivnost zamjene starih i postavljanje novih spremnika za sitni otpad u našem gradu.

 

 

Oni će obaviti njihov razmještaj, a nove kante za otpatke bit će locirane na svim frekventnim lokacijama.

 

U Dejtonskoj ulici i na Bijeljinskoj cesti postavljeno je ukupno 15 novih kantica, a danas je zamjena starih i postavljanje novih kantica planiranа u naseljima Š i Klanac.

 

"Zbog zuba vremena, pohabanosti ali i nesavjesnog ophođenja prema komunalnoj opremi, čija uloga nije samo utilitarna, dolazi do potrebe njihove zamjene ili popravke. Aktivnostima modernizacije radnici „Čistoće", a u skladu sa djelatnošću našeg preduzeća, osiguravaju na ovaj način očuvanje urbane i privlačne slike gradske sredine. Za potrebe zamjene malih spremnika za otpatke nabavljeno je 80 stubnih i 20 samostojećih kantica koje će biti postavljene u narednih nekoliko dana. Ovim putem još jednom apeliramo i na savjesno ponašanje naših građana, da zajednički pridonesemo čistoći grada, te njegovom estetski ugodnijem i zdravijem izgledu", rekli su iz JP "Komunalno Brčko".

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com