Menu

Policija Distrikta počupala stabljike „Indijske konoplje" kod Bijele i prevezla u stanicu Istaknuto

droga-0004-678x381Provodeći aktivnosti na suzbijanju neovlaštene proizvodnje i stavljanje u promet opojnih droga na području Brčko distrikta BiH, policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su, dana 09.09.2018. godine, na osnovu operativnih saznanja prikupljenih od strane građana, proveli taktičke radnje pregleda terena. Radnje su provedene na području mjesta Bijela, Brčko distrikt BiH, a imale su za cilj pronalazak narkotičkih sredstava – stabljika „Indijske konoplje" – opojne droge „marihuana", te tragova krivičnih djela i predmeta važnih za krivični postupak.

 

 

Naime, pod nadzorom Tužilaštva Brčko distrikta BiH, od strane policijskih službenika, izvršen je pregled jedne lokacije, zemljišta u blizini zaseoka Cvijanovići na području mjesta Bijela, te je tom prilikom pronađeno 38 stabljika biljke koja svojim izgledom asocira na stabljike „Indijske konoplje" (Cannabis sativa).

 

Stabljike su počupane i prevezene u Policiju Brčko distrikta BiH, a policijski službenici Policije Brčko distirkta BiH, pod nadzorom Tužilaštva Brčko distrikta BiH, preduzimaju dalje radnje na pronalasku lica koje je iste zasadilo i koristilo, te rade na dokumentovanju krivičnog djela.

 

Šef Operativno komunikacijskog centra

dr Halid Emkić

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com