Menu

Brčko: Fizički napao suprugu i majku Istaknuto

tucaPoliciji Brčko distrikta BiH dana 8. 9. 2018. godine, oko 19,00 sati se obratila ženska osoba i prijavila "nasilje u porodici" koje se u tom momentu događalo u njenoj porodičnoj kući u Brčkom.

 

 

Odmah po saznanju, postupili su policijski službenici koji su na mjestu događaja prikupili obavještenja da je lice sa inicijalima D.H. rođen 1979. godine sa područja Brčkog, u porodičnoj kući fizički napao suprugu i majku, te da je supruzi nanio lake tjelesne povrede.

 

Od strane policijskih službenika, o svemu je upoznat dežurni tužilac Tužilaštva Brčko distrikta BiH, a na mjestu događaja izvršen je uviđaj.

 

Lice sa inicijalima D.H. je lišeno slobode i nad njim je izvršena kriminalistička obrada. S obzirom da postoje osnovi sumnje da je izvršeno krivično djelo "Nasilje u porodici" iz člana 218, stav 1, Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH, Policija će protiv imenovanog podnijeti izvještaj Tužilaštvu Brčko distrikta BiH.

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com