Menu

Jednostavan trik koji svaku cipelu pretvara u vodootpornu /VIDEO/

ooeurbnLjetu smo rekli doviđenja i dočekali hladne jesenje dane koji će vjerovatno vrlo brzo postati kraći i kišovitiji. Neko je o tome na vrijeme mislio i olakšao na svakodnevicu jednostavnim trikom, jer više nikada nećemo ulaziti u kuću sa mokrim čarapama jer nam cipele propuštaju vodu.

 

 

Svaka cipela postaće otporna na vodu i neće propuštati uz pomoć pčelinjeg voska, ali, ako ga nemate, poslužiće i obična svijeća. Postupak je vrlo jednostavan.


How to Make Your Shoes Waterproof


\n","provider":"YouTube"},"publicationId":{"pulsembed":{"id":"ZK6MHSVK0","client":"7ace4ef4-6a09-480f-b393-74c3a139a072"},"type":"pulsembed"},"platform":{"code":"pulsembed"}}" style="margin: 0px; padding: 0px; border: none; outline: none; list-style-type: none; text-align: center;">

 

Svijećom istrljajte cipele tako da na njima ostane bijeli sloj. Potom ga otopite fenom uključenim na najjaču temperaturu. Na kraju pričekajte nekoliko trenutaka i cipele će biti spremne za hodanje po kiši ili snijegu.

 

Vosak će od vode zaštititi i kožne cipele, one od antilopa, kao i platnene patike. Inače, u prodavnicama postoje i sprejevi za impregnaciju koji pomažu da obuća postane vodootporna, ali ovo je pristupačnija alternativa.

 

Pogledajte u videu koliko je lako, a efikasno.

 

Izvor: zena.blic.rs

 

 

 

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com