Menu

Brčko: Psi lutalice se ponovo uklanjaju sa ulica Istaknuto

Pas u centru grada brckoUposlenici Sektora za zbrinjavanje napuštenih životinja JP Komunalno Brčko ponovo su počeli sa uklanjanjem pasa lutalica sa ulica i javnih površina u Brčko distriktu.

 

 

"Nakon duže od godinu i po dana zastoja u tom procesu, u zadnjih mjesec dana naši uposlenici svakodnevno uklanjaju pse lutalice i odbjegle pse sa više lokaliteta u Distriktu prije svega u centru grada, a sada se psi lutalice uklanjaju oko školskih dvorišta u ruralnim sredinama", kazao je kinolog, Asim Midžić.

 

Više od godinu dana kapaciteta azila za pse kojim upravlja JP Komunalno su bili prepunjeni jer bolesni i stari psi nisu mogli biti eutanizirani. Nakon što je Vlada Brčko distrikta riješila taj problem sad ponovo u azilu ima dovoljno mjesta, te se uklanjanje pasa lutalica radi intezivno.Midžić ističe da je, na ulicama Brčko distrikta i dalje, nažalost, veliki broj tih pasa sa drugih opština, te da je ove godine pronađeno 12 pasa koji imaju ušnu markicu i mikročip iz Opština Čelić, Srebrenik i Tuzla.

 

U narednom periodu, posebna pažnja uposlenika ovog sektora, će biti usmjenena na lokalitete Burića Brdo, Ivici i Grčica gdje su prijavljene grupe pasa l utalica, a najveći broj lutalica trenutno se nalazi na tržnici Arizona gdje je evidentirano oko 150 odraslih pasa.

 

http://radiobrcko.ba

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com