Menu

Naoružan nožem ganjao migrante po Kladuši, nasrnuo i na policiju Istaknuto

kladusa-napad-696x456Društvenim mrežama munjevito se širi snimak iz Velike Kladuše na kojem se vidi kako jedna osoba verbalno i fizički nasrće na migrante u centru grada, ali na uniformisane pripadnike bezbjednosti.

 

 

Kako je rečeno u MUP-u USK, incident se dogodio jučer u popodnevnim satima, u blizini stare autobuske stanice.

 

– Riječ je o mladiću P.E. (1994) iz Velike Kladuše i radi se o osobi sa određenim psihičkim problemima. Pripadnici policije u Velikoj Kladuši su u proteklih 7-8 dana nekoliko puta intervenisali kada je riječ o dotičnoj osobi, kazala je portparolka MUP-a USK Snežana Galić, dodavši da je mladić više puta privođen zbog narušavanja javnog reda i mira, te da je prebacivan u Kantonalnu bolnicu Bihać.

 

Galić je kazala kako je mladić napadao migrante i ostale prolaznike, te da je kod sebe imao i nož.

 

– Policajci su nakon završetka službe primijetili narušavanje javnog reda i mira te su odlučili intervenisati. Jedan od migranata je pružio pomoć našim službenicima kako bi se osumnjičenom oduzeo nož. Nakon toga mladić je stavljen pod nadzor te je odveden na liječenje u Kantonalnu bolnicu u Bihać, istakla je Galić.

 

https://www.fokus.ba

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com