Menu

Obrazovanje odraslih u Brčko distriktu BiH pomjerilo se sa mrtve tačke Istaknuto

logo2Obrazovanje odraslih u Brčko distriktu pomjerilo je se sa mrtve tačke. Usvajanjem Zakona o obrazovanju odraslih Brčko distrikta BiH biće omogućeno jedino javnim ustanovama da organizuju obrazovanje odraslih ako se u cijelosti uzme činjenica da je potrebno obezbijediti prostor, opremu i nastavna sredstva, kao i dovoljan broj predavača koji bi bio osposobljen i akreditovan za obrazovanje odraslih.

 

 

Pošto će još puno vremena proći dok predmetni Zakon ugleda svjetlost dana svim građanima Brčko distrikta kao i čitave Bosne i Hercegovine na raspolaganju je registrovana, licencirana i akreditovana Srednja stručna škola za obrazovanje odraslih „POSLOVNO TEHNIČKA ŠKOLA" Bijeljina – Vršani br.1, koja je samo par kilometara udaljena od Brčkog.

 

„Poslovno tehnička škola" Bijeljina – Vršani br.1, je jedina ustanova tog tipa u okruženju koja organizuje nastavu po najsavremenijim standardima prilagođenim odraslim osobama, te posjeduje sve potrebne dozvole za obavljanje djelatnosti obrazovanja odraslih i to za sticanja srednjoškolskih diploma trećeg i četvrtog stepena složenosti.

 

Da se radi u uspješnoj i u svijetu priznatoj školi govori i činjenica da je ta škola do sada odškolovala preko 1300 polaznika, te da su diplome stečene u „Poslovno tehničkoj školi" Bijeljina – Vršani priznate u svim zemljama Evropske unije, te polaznici iz svih zemalja Evropske unije su bez problema nostrifikovali stečene diplome pa čak i u najkomplikovanijim ministarstvima za obrazovanje.

 

Činjenica da je samo u ovoj godini do sada upisano 14 grupa polaznika za zanimanje „vozač motornih vozila – III stepen" te uspješno školovanje traje a svršeni polaznici uveliko krstare Evropskim drumovima, da upravo ova škola školuje najkvalitetnije kadrove iz svih oblasti a posebno iz saobraćaja.

 

Ovu školu ne mogu upisati lica koja su stekle vozačke dozvole u autoškolama koje nisu akreditovane za obrazovanje vozača, s tim u vezi ako se želite školovati prije nego odaberete autoškolu ipak je najbolje provjeriti u naprijed da li će se potvrda iz autoškole koju odabirete iz Brčko distrikta BiH priznati, te da li će se obuka priznati samo za vozačku dozvolu a postoji mogućnost da nećete moći steći „kvalifikacionu karticu vozača".

 

Srednja stručna škola za obrazovanje odraslih „Poslovno tehnička škola" Bijeljina – Vršani br.1, je licencirana i akreditovana za ukupno 62 zanimanja a što se može lako provjeriti na web stranici Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske – Zavod za obrazovanje odraslih (www.mpoo.org).

 

Upis zimske generacije za svih 62 zanimanja je u toku pa ovo je ujedno i način da provjerite da je škola opremljena po svjetskim standardima, te da prema Zakonu o obrazovanju odraslih Republike Srspke, prekvalifikacija, dokvalifikacija ili kompletan program srednjeg obrazovanja, traju najkraće u okruženju i jednostavno je prilagođeno odraslim licima, licima koja su već zaposlena, po principu vanrednog obrazovanja.

 

„Poslovno tehnička škola" Bijeljina – Vršani, uskoro počinje sa visokoškolskim obrazovanjem koje se jednostavno može nastaviti po završetku četvrtog stepena složenosti u ovoj školi.

Sve informacije o školi možete pronaći na web sajtu škole: www.poslovnotehnickaskola.edu.ba

 

Želimo Vam uspješno i brzo obrazovanje.

 

S poštovanjem.
DIREKTOR
Doc.dr Željko Petrić, dipl.inž.

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com