Menu

Princ iz Eleja 550x50

728x90 2

Vlada Distrikta se opredjelila na ukidanje "bijelog hljeba" Istaknuto

Esed KadricVlada Brčko distrikta BiH odobrila je na jutrošnjem vanrednom zasjedanju Smjernice za izradu nacrta zakona o izmjeni Zakona o Vladi Brčko distrikta BiH kao i Smjernice o izmjeni Zakona o zastupnicima Skupštine Brčko distrikta BiH i Smjernice za izradu nacrta zakona o izmjeni Zakona o sukobu interesa u institucijama Brčko distrikta BiH.

 

Dogradonačelnik Brčko distrikta BiH Esed Kadrić kazao je da se Vlada Distrikta na jutrošnjoj vanrednoj sjednici sukladno odluci viših razina vlasti u BiH opredijelila na ukidanje dosadašnje prakse koju su mnogi bivši dužnosnici koristili, bilo da je riječ o članovima Vlade ili zastupnicima, dodajući da nakon isteka mandata više niko nema pravo na naknadu.

 

„Dosadašnja praksa je bila da dužnosnici Vlade i Skupštine narednih šest mjeseci nakon isteka mandata koriste plate u punom iznosu. Ovo je kolektivna odluka Vlade da delegira da se to učini i prema članovima Vlade, ali i Skupštine koji se nisu imali pravo nakon šest mjeseci od isteka mandata kandidirati za članove upravnih ili nadzornih odbora neke javne ustanove ili institucije. Nakon ovih izmjena, oduzimanja prava naknada, bivše članove Vlade i Skupštine stavljamo u ravnopravan položaj i oni mogu konkurirati na bilo koju poziciju i procjenjujemo da je to sasvim u redu“, zaključio je dogradonačelnik Kadrić.

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com