Menu

Odjeljenje za javnu bezbjednost Brčko: Grantovi dodijeljeni nevladinim organizacijama Istaknuto

DipStOmi18Vlada Brčko distrikta BiH započela je 52. redovnu sjednicu na kojoj je usvojen Prijedlog odluke o odobravanju Programa utroška srestava sa pozicije „Grantovi NVO koje su potpisale Memorandum o saradnji sa Odjeljenjem za javnu bezbjednost i organizacijama koje su se registrovale za sprovođenje projekta iz oblasti zaštite, spasavanja i povećanja bezbjednosti u oblastima od opšteg društvenog interesa i humanitarnog deminiranja", u iznosu od 199 000 KM.

 

 

Usvojena je i Odluka o odobravanju Programa utroška sredstava tekućih grantova za 2018 . godinu u Odjeljenju za javnu bezbjednost ­– Pododjeljenju za zaštitu i spašavanje u iznosu od 289 808 KM.

 

Edin Zaimović, šef Odjeljenja za javnu bezbjednost rekao je da su grantovi dodijeljeni nevladinim organizacijama sa kojima Odjeljenje ima potpisan Memorandum a među njima su Crveni krst/križ, dobrovoljna vatrogasna društva, GSS, planinarska društva koja pomažu u potragama za nestalim osobama te da su sredstva dobila i druga udruženja koja se bave ovom oblašću za svoj redovan rad.

 

„ Dodijeljeni su pojedinačni iznosi u zavisnosti od programa i projekata date organizacije. Jedna od najznačajnijih nevladinih organizacija je Crveni krst koji besprekorno funkcioniše. Dobro su organizovani a pokrivaju dosta segmenata u oblasti spašavanja, što ne znači da umanjujemo značaj drugih organizacija" istakao je Zaimović.

 

Vlada Brčko distrikta započela je raspravu o planu i programu čišćenja, pranja i održavanja saobraćajnih površina, javnih zelenih površina, pijaca te korita rijeke Brke i obale rijeke Save. O ovoj tački dnevnog rada Vlada će raspravljati u nastavku sjednice.

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com