Menu

baner for web jpg

Uhapšeni migrant u Bihaću nije kriv za ubistvo pet osoba Istaknuto

usivak-migrantiNakon izvršenih provjera Tužilaštvo je u ovom predmetu donijelo odluku da se istraga protiv migranta H.A. neće sprovoditi

 

 

Migrant uhapšen u Bihaću, za koga se sumnjalo da je u Makedoniji ubio pet lica, nije počinio ta djela, saopšteno je iz Tužilaštva Unsko-sanskog kantona.

 

Ovo tužilaštvo je u nedjelju, 28. oktobra, primilo prijavu da je u privremenom migrantskom kampu "Borići" u Bihaću lice čiji su inicijali H.A. prepoznato kao lice koje je učestvovalo u ubistvu jednog migranta na granici Grčke i Makedonije.

 

U saopštenju je navedeno da je na osnovu ovakvih navoda, putem Interpola Sarajevo zatraženo da se izvrše provjere kod Interpola Grčke i Makedonije o tom događaju.

 

Od Interpola Makedonije primljena je informacija da slučaj ubistva migranta nije evidentiran na teritoriji ove zemlje. Interpol Grčke se izjasnio da su njihovi policijski organi istraživali slučaj ubistva migranta iz Pakistana koji se desio na teritoriji Grček u julu, ali da je upoređivanjem biometrijskih podataka lica H.A. koje je lišeno slobode u Bihaću utvrđeno da on nije povezan s ovim događajem.

 

Nakon izvršenih provjera, s obzirom da nisu postojali osnovi sumnje da je migrant H.A. počinio djelo zbog kojeg je prijavljen, Tužilaštvo je u ovom predmetu donijelo odluku da se istraga neće sprovoditi.

 

Komesar MUP-a Unsko-sanskog kantona Mujo Koričić izjavio je 28. oktobra da je policija u Velikoj Kladuši 15 dana ranije uhapsila migranta koji je osumnjičen za ubistvo pet lica u sukobu migranata u Makedoniji.

 

Autor: Srna

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com