Menu

baner for web jpg

Dodik: Srbi neće raditi na štetu Bošnjaka i Hrvata Istaknuto

dodik-nsrs-768x415Dodik je kazao da će se zalagati za poštovanje Ustava i Dejtonskog sporazuma, te za očuvanje mira i vidljiv ekonomski napredak.

 

 

Predsjednik Republike Srpske i novoizabrani član Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda srpskog naroda Milorad Dodik rekao je da će se zalagati za evropski put i poštovanje vojne neutralnosti BiH, odnosno njenu demilitarizaciju, a protiv vojnih integracija, te da Srbi u parlamentu BiH neće raditi na štetu Bošnjaka i Hrvata.

 

Na sastanku sa šefom Misije OSCE-a u BiH ambasadorom Bruceom Bertonom, naglasio je da će raditi u skladu sa Ustavom i da će njegov "početni čin na novoj funkciji biti vraćanje unutrašnjeg suvereniteta BiH, odnosno zalaganje za ukidanje funkcije visokog predstavnika u BiH i udaljavanje stranaca iz Ustavnog suda BiH".

 

Kako je saopćeno iz Dodikovog kabineta, on je zahvalio Bertonu na čestitkama za izbor na funkciju člana Predsjedništva u BiH, naglasivši da će se zalagati za poštovanje Ustava i Dejtonskog sporazuma kako je napisan, te za očuvanje mira i vidljiv ekonomski napredak.

 

Autor: Fena

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com