Menu

Princ iz Eleja 550x50

728x90 2

Čudna pojava: Radnici rušili zid u staroj zgradi i pronašli nešto nevjerovatno /VIDEO/

radnik-768x415Ne možemo da pronađemo nikoga od njegove porodice da nam da više informacija, ali pokušavamo da složimo ovu slagalicu

 

 

Prilikom renoviranja stare zgrade u američkom gradu Valdosti, građevinski radnici su pronašli oko hiljadu ljudskih zuba. Oni su godinama bili zarobljeni u zidu.

 

Radnici, koji su bili angažovani na ovom građevinskom projektu, pronašli su zube nakon što su razbili zid na drugom spratu poslovne zgrade koja je izgrađena 1900. godine, kazao je Donald Davis, izvršni direktor muzeja Valdosta, prenosi Fox News.

 

Dok je još nejasno zašto su se zubi nalazi unutar zida, Harry Evans, istoričar koji radi u gradskom muzeju, kazao je za lokalne medije da se u zgradi nalazila stomatološka ordinacija koju je vodio Clarence Whittington početkom 20. vijeka.

 

Nakon njega, u istom prostoru smjenjivali su se i drugi stomatolozi, a jedan od njih je dr Lester G. Youmans, koji je radio do 1930. godine, a dokaz za to je uput ljekara iz 1928. kojim je pacijentu propisano vađenje zuba.

 

– Ne možemo da pronađemo nikoga od njegove porodice da nam da više informacija, ali pokušavamo da složimo ovu slagalicu", kazao je Harry.

 

Ono što je neobično jeste činjenica da ovo nije prvi put da su ljudski zubi pronađeni u starim zgradama u državi, prenosi B92.

 

"Nisam siguran da li je to bila standarna praksa zubara u to vrijeme, ali je veoma čudno. Biće zanimljivo na tim zubima raditi DNK testove. Nisam šokiran otkrićem, najviše me zanima koji je to zubar radio, kada i zašto", ističe Evans.

 

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com