Menu

Voz ponovo blokiran u Bihaću, blizu 150 migranata nema dozvolu za izlazak Istaknuto

vozVoz sa blizu 150 migranata, koji je sinoć stigao iz Sarajeva u Bihać, blokiran je na željezničkoj stanici u ovom gradu, potvrđeno je za Klix.ba u MUP-u USK.

 


"153 migranta stigla su vozom, a trenutno ih se u vozu nalazi 146. Sedam osoba je IOM prebacio u prihvatne centre u Bihaću s obzirom na to da se radi o ranjivim kategorijama, odnosno o ženama i djeci", kazala nam je Snežana Galić, glasnogovornica MUP-a USK.

 

Voz nema dozvolu za iskrcavanje, a u toku su pregovori za vraćanje migranata u Sarajevo. Prema nezvaničnim informacijama, migranti nemaju dovoljno novca za kupovanje povratnih karti za Sarajevo, dok Željeznice FBiH zahtijevaju kupovinu povratnih karti.

 

Slična akcija desila se i 24. oktobra kada za 90 migranata koji su doputovali iz Sarajeva u Bihać nije bilo dozvoljeno iskrcavanje. Svi su autobusima vraćeni za Sarajevo.

 

Kako saznajemo u MUP-u, uprkos pokušaju onemogućavanja dolaska u Unsko-sanski kanton, pa čak i organizovanom vraćanju, migranti i dalje dolaze u ovo područje, prije svega vozom i autobusima.

 

Piše: M. Ć./Klix.b

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com