Menu

Asocijacija žena Medžlisa Brčko: Organizovan edukativni izlet za žene u Srebreniku Istaknuto

is2Asocijacija žena Medžlisa Brčko organizovala je edukativni izlet za žene u Srebreniku.

 


Goste iz Brčkog je dočekala profesorica Edina Mujkić koordinatorica Medžlisa IZ Srebrenik sa profesoricom istorije Merjem Turnadžić.


Posjeta starom gradu Srebreniku i šejh Sinanovom turbetu je na trenutak posjetila prisutne na slavnu prošlost toga grada, a istorijski čas je održala prof. Merjem Tunadžić.


Poslije je upriličeno druženje u džematu Luke gdje je gošće dočekala koordinatorica džemata Mubina Selimović i koordinatorica Medžlisa Edina Mujkić, a prisutne je sellamio i hafiz Esmir efendija Selimović.


Poslije podne namaza održana je humanitarna radionica dekupaža, od koje će sva sredstva biti usmjerena onima koji su u potrebi.


Koordinatorica za brak i porodicu Medžlisa Brčko Behija Hodžić istakla je da u narednom periodu planirano još dosta korisnih aktivnosti za žene.

 

"Mi smo Asocijacija žena koja u okrilju islamske zajednice educira, povezuje i uspostavlja dijalog u zajednici, stvarajući pri tome mogućnosti za angažman žene u zajednici. Da ako Bog da, i ovo druženja bude jedan korak približavanja Uzvišenom Allahu i postizanju Njegove milosti i zadovoljstva" kazali su iz Asocijacije žena Medžlisa Brčko.

 

is1is2

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com