Menu

Princ iz Eleja 550x50

IMG 9701

Brčko: Mlada fudbalerka Senada Muratović dobila poziv iz Torina Istaknuto

senada1Dvadesetogodišnja fudbalerka Senada Muratović iz Brčkog nedavno je dobila poziv iz Torina, gdje bi uskoro trebala zaigrati za istoimeni klub u ovom gradu.

 

 

Mlađana fudbalerka je igrala za nekolko klubova u BiH u Premijer ligu, član je Omladinske reprezentacije BiH. Ekskluzivno za eBrčko kaže da je fudbal najvažnija stvar u njenom životu i otkriva još zanimljivih detalja iz svoje već bogate karijere.

 

''Prošle godine sam dobila ponudu od mađarskog Ujpesta, gdje sam igrala polusezonu. Vratila sam se opet u BiH iz razloga što nisam dobila radnu dozvolu da bih mogla nastaviti igrati vani. Vratila sam se u bivši klub Gradina iz Srebrenika, gdje sam odigrala polusezonu kada me zapazio italijanski klub Torino i ljudi iz tog kluba su me pozvali na dogovor.

 

Senada je trenutno u Torinu gdje je već sklopila neke dogovore koji će uskoro biti realizovani. Mnogo klubova iz Evrope je bilo zainteresovano za ovu mladu fudbalerku iz Brčkog, ali, kako kaže, najbolja opcija je bila Torino.

 

''Najbitnije mi je što vjerujem u sebe i što ću maksimalno da se trudim, da idem samo naprijed. Igrajući u Mađarskoj i BiH, shvatila sam da je u Italiji daleko ozbiljniji pristup ovom sportu. Mnogo se ulaže i prati italijanski ženski fudbal, mnogo mogućnosti mi se otvara za dalju karijeru'', kazala je u izjavi za eBrčko Senada Muratović. Senada kaže da je fudbal najvažnija stvar u njenom životu i njena istinska ljubav.

 

''Ništa mi od toga nije važnije. Dan bez fudbala , bez priče i gledanja utakmica, za mene je prazan dan. Od malih nogu sam na ulici sa loptom, sa snovima koji se polako ostvaruju'', zaključila je naša sugrađanka kojoj želimo mnogo uspjeha u nastavku karijere.

 

https://www.ebrcko.net

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com