Menu

Skandalozan potez srbijanske televizije: Ratko Mladić se javio uživo u program /VIDEO/ Istaknuto

mladic telefonSrbijanska televizija Happy nastavila je neprofesionalan i skandalozan program, a vrhunac su doživjeli danas tokom jutarnjeg program kada se uživo uključio Ratko Mladić koji je osuđen na doživotnu kaznu zatvora zbog ratnih zločina i genocida u Srebrenici tokom rata u BiH.

 


Urednik i voditelj TV Happy Milomir Marić javnost je odlučio "počastiti" ratnim zločincima pa je u goste doveo Ratkovog sina Darka Mladića, osuđenog ratnog zločinca Vojislava Šešelja i člana ruske Dume Pavela Dorohina.

 

U jednom trenutku Darko Mladić je telefonski stupio u kontakt s ocem i pustio ga da razgovara s gostima emisije.

 

"Ljubi vas deda Ratko. Ovaj Marić neka dođe da me obiđe i neka intervjuiše Vojislava Šešelja. I Voja neka dođe, Darko, reci Voji da dođe da igramo šah. Posljednji put sam ga tukao 7:1, a tu je bila prisutna i ona njegova kosovka djevojka. Loše je prošao", poručio je Mladić.

 

Kako javlja BBC Srbija, iz Haga je, nakon što su saznali za Mladićevo javljanje, rečeno da je pokrenuta istraga kako je do toga došlo.

 

"Pritvorenici nemaju pravo da razgovaraju s medijima bez dozvole suda. Riječ je o vjerovatnom kršenju Pravilnika o pritvoru", rekla je glasnogovornica Mehanizma Helena Egelston.

 

Ona je objasnila da pritvorenici mogu bez ograničenja komunicirati sa članovima uže porodice putem telefonske govornice instalirane u zajedničkim prostorijama pritvorske jedinice, ali da im nije dozvoljeno da posjeduju i koriste mobilne telefone.

 

Ratni komadant vojske RS-a Ratko Mladić je osoba čije je ime postalo sinonimom za najteže ratne zločine počinjene na evropskom tlu nakon Drugog svjetskog rata, što je zaključilo i Vijeće Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju, kazavši da bez Ratka Mladića zločini ne bi mogli biti izvedeni.

 

Ratko Mladić proglašen je krivim kao učesnik raznih udruženih zločinačkih poduhvata i osuđen je na doživotnu kaznu zatvora. Kriv je za progon, istrebljenje, zločin protiv čovječnosti, ubistva, nehumano djelo prisilnog premještanja, deportacije, terorisanje, protivpravne napade na civile, uzimanje talaca i genocid.

 

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com