Menu

Brčko: Nećemo više imati pse lutalice na ulici Istaknuto

pas3Vlada Brčko distrikta BiH usvojila je i Odluku o izmjeni i dopuni Odluke o obavljanju djelatnosti od općeg interesa na prijedlog Odjeljenja za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu. Šef Odjeljenja Zoran Gajić rekao je da se ova odluka mijenja u pogledu iznosa sredstava, s nekadašnjih 100.000 KM na 220.000 KM.

 

 

„Radi se o grantu JP „Komunalno Brčko" na osnovu kojeg se ovom javnom preduzeću dodjeljuju obaveze uklanjanja i zbrinjavanja pasa lutalica, kao i uklanjanje nusproizvoda životinjskog porijekla s javnih površina te odštete u slučaju tužbi građana za ujede pasa lutalica. Kada se usvoji odluka od strane Skupštine zaključuje se ugovor kojim će JP „Komunalno Brčko" preuzeti ove obaveze, a samim tim nećemo više imati pse lutalice na ulici i bit će manje odštetnih zahtjeva", pojasnio je Gajić.

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com