Menu

baner for web jpg

Implementacija projekta "Novi svijet" Udruženja paraplegičara Brčko Istaknuto

paraplegicari-to-642x336Udruženje paraplegičara i oboljelih od dječje paralize Brčko distritka, prema Javnom pozivu dodjele grantova Odjela za stručne i administrativne poslove, u narednom razdoblju će implementirati projekt „Moj svijet" s ciljem animiranja društvene sredine za potrebama osoba s invalididtetom.

 

Jasmin Hemze, tajnik Udruženja i član Vijeća osoba s invaliditetom BiH ističe da će se projekt, u suradnji s Omladinskim centrom Vermon, provoditi kroz radionice u osnovnim i srednjim školama. Nastavak aktivnosti se očekuje 03.prosinca na Međunarodni dan osoba sa invaliditetom.

 

Za razliku od mnogih drugih, ovo brčansko udruženja ima vlasitite prostorije. Sredstvima Vlade Brčko distrikta članovi udruženja svake godine idu na banjsko – rehabilitacijsko liječenje, kome se, kako kaže, predsjednik Udruženja paraplegičara Dragoljub Zimonjić, nažalost, ne odazivaju mnogi članovi jer se jednostavno plaše izaći u društvu.

 

Udruženje paraplegičara i oboljelih od dječje paralize Brčko distritka broji 84 svoja člana, uglavnom umirovljenika. Mladih ovdje nema, kao što Distrikt još uvijek nema ni Zakon o profesionalnoj rehabilitaciji i zapošljavanju osoba s invaliditetom.

 

http://radiobrcko.ba

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com