Menu

Pregledali ga psihijatri: Ovo je monstrum koji je pobio komšije kod Živinica Istaknuto

ivica2Poslije krvavog pohoda koji je počinio u svom rodnom selu Gornji Petrovići kod Živinica, 45-godišnji Ivica Antunović u srijedu popodne predat je u nadležnost Tužilaštva TK, piše Dnevni avaz.

 

 

– Osumnjičeni za dvostruko ubistvo je pregledan na Klinici za psihijatriju UKC-a Tuzla i konstatirano je da može biti predat u našu nadležnost. Nakon što bude ispitan kod postupajućeg tužioca, nadležnom sudu ćemo uputiti prijedlog za određivanje jednomjesečnog pritvora. Također, postupajući tužilac je izdao naredbe i za sva druga neophodna vještačenja – kazao je Admir Arnautović, portparol Tužilaštva TK.

 

Antunović je u rodnim Gornjim Petrovićima ubio daljeg rođaka Iliju Antunovića (55) i komšinicu Maru Tadić (72). Ubistva je počinio upotrebom noža, a potom je pobjegao u obližnju šumu. Uhapšen je u utorak sat poslije ponoći, kada se vratio do porodične kuće u kojoj je živio s roditeljima.

 

Postojale su indicije kako je Antunović popio veću količinu tableta, ali, prema nezvaničnim informacijama, utvrđeno je da to nije tačno.

 

Mještani Gornjih Petrovića ogorčeni su zbog zločina koji se dogodio u njihovom kraju. Antunović je, kako navode, mjesecima sijao strah, a iako su obavještavali policiju, konkretnijih reakcija nije bilo. Antunović je prije dva mjeseca bio i hospitaliziran na Klinici za psihijatriju UKC-a Tuzla.

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com