Menu

Glas srednjoškolke: Kada odemo svi, neće moći vladati, neće imati od koga uzimati /VIDEO/ Istaknuto

aidaOdlazak iz Bosne. Toliko spominjana i nažalost aktuelna rečenica u mislima mladih, sasvim priznata i u mislima starijih. Država nema rješenje, ne traži ga, jer oni koji su odgovorni za unaprjeđenje naše države, unapređuju samo sebe.

 

 

„Ja sam nekada razmišljala, kako ljudi mogu otići, zašto odlaze iz ovako lijepe zemlje? Zar se ne može naći jedan dobar razlog pored svih ovih negativnosti? Onda sam shvatila da čovjeku jednostavno ponestane opcija. Kada odemo svi, neće moći vladati, neće imati od koga uzimati", dijelovi su iz kratkometražnog filma koji i u svom nazivu nosi pitanje „Šta ćeš učiniti da ostanem?".

 

U filmu se postavlja i pitanje da li pojedinac može napraviti promjenu u ovom društvu i sistemu. Kažu, ipak, da od pojedinca sve kreće. Izađi na izbore i glasaj, napravi promjenu. No, tačno tu počinje i završava promjena tog pojedinca.

 

Kratki film potpisuju Aida Mujčin i Nedžad Spahalić, članovi Školskog kanala, koji za cilj ima izboriti bolju i pravedniju poziciju za mlade.

 

Bosna je preživjela sve i svakog što joj je stao na put, ali hoće li ta snažna Bosna preživjeti odlazak svoje djece?

 

Pogledajte video:

 

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com