Menu

Splitska agencija objasnila brisanje džamija s fotke Mostara Istaknuto

snijezni-mostar-fotoshop-splitNovinari hrvatskog portala Index kontaktirali su spomenutu agenciju kako bi saznali zašto su ubacili križeve u panoramu Mostara

 

 

Puno komentara izazvala je promotivna fotografija na kojoj je agencija Adriatic-travel sa sjedištem u Splitu zamijenila crkvama mostarske džamije Hadži-Kurtovu i Nezir-aginu te su umjesto munara prikazani zvonici franjevačke crkve i katedrale, ali i križ na Humu.

 

Novinari hrvatskog portala Index kontaktirali su spomenutu agenciju kako bi saznali zašto su ubacili križeve u panoramu Mostara.

 

"Žao nam je i ispričavamo se javnosti i onima koji su nas izvrijeđali putem neugodnih mailova zbog slike koja se našla na našim stranicama i koja je jučer odmah uklonjena. Naime, niko od nas ne zna ni raditi u Photoshopu niti unositi podatke na stranice, zato imamo administratora. Do sada smo imali tri administratora i vjerovatno je neko omaškom skinuo s interneta tu sliku ne znajući šta je na slici pravo, a šta ne. Još jednom nam je jako žao što su povrijeđeni osjećaji ljudi koji žive u Mostaru uz moje lično obećanje da se to više neće dogoditi", stoji u odgovoru koji su jutros dobili iz turističke agencije.

 

Sa Starog mosta u Mostaru vidi se sedam džamija te je on najveća turistička atrakcija u tom gradu. Međutim, u splitskoj agenciji odlučili su ukloniti džamije i umjesto njih na fotografiju namontirati dvije crkve koje se nalaze u zapadnom dijelu grada, a veliki križ koji se nalazi na brdu Hum (također zapad) prebacili su na istočno brdo Forticu.

 

Mostarci su već sinoć odgovorili sličnim prikazom Splita.

 

https://www.fokus.ba

 

suncani split dzamija fotomontaza-1024x768

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com