Menu

Oglasio se i Milorad Dodik, ali dešavanja u Banjoj Luci nije ni spomenuo Istaknuto

milorad-dodik-2Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik konačno se danas oglasio, ali ne povodom dešavanja na Trgu Krajine, već u vezi formiranja Vijeća ministara BiH.

 

 

Reakcija Dodika, koji je poznat po tome što se tokom skoro svakog dana oglasi putem Novinske agencije Srna, i komentariše sve i svašta, a često i stvari koje ne ulaze u njegovu nadležnost, danas šuti kao zaliven.

 

"Ambasadoru Rusije u BiH Petru Ivancovu Dodik je rekao da je u FBiH na sceni opstrukcija formiranja Vijeća ministara, dok je Republika Srpska formirala svoju politiku i spremna je da konstituiše organe na nivou BiH, ali bez ikakvih ucjenjivanja u vezi sa odlukom o sprovođenju Akcionog plana za članstvo u NATO, koji RS ne prihvata", kaže se u saopćenju entitetske novinske agencije.

 

Današnja akcija MUP-a RS nije mogla biti sprovedena bez njegovog znanja, a ne tako davno Dodik je i zaprijetio da će se upravo ovo desiti.

 

"Čuo sam da mi ovaj ovdje neki Dunđer prijeti. Kažite mu da se prestane za****vati da se ja ne bi za****vao s njim. Kaže jedini način da se zaustavi Milorad Dodik i da ne pobijedi je da onaj u Banjaluci kao nešto uradi. Šta će on uradit'. Iznio krevet na trg i misli da je frajer. Osmoga više neće biti ondje", poručio je tada Dodik.

/fokus/

 

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com