Menu

Rudar teško povrijeđen u rudniku “Kreka” Istaknuto

rudari-rudarska-nesrečaJedno lice teže je povrijeđeno u nesreći koja se dogodila danas u jami "Mramor", banovićkog Rudnika uglja "Kreka" i zbrinuto je u Univerzitetsko-kliničkom centru u Tuzli.

 

 

Pašan Alić, koji je radio na poslovima palioca mina, zadobio je povredu vratne kičme, prenosi Televizija Federacije BiH /FTV/, navodeći da povrijeđeni nije životno ugrožen.

 

"Pacijent čiji su inicijala A.P. hospitalizovan je na Klinici za anestiziologiju i reanimatologiju u Jedinici intenzivne njege zbog povrede vratne kičme. Pacijent je priključen na mašinu za disanje", rekla je portparol UKC Tuzla Ersija Aščerić-Mujedinović.

 

Samostalni Sindikat radnika rudnika u FBiH zatražio je od "Elektroprivrede" da ubrza investiciona ulaganja u rudnike u ovom entitetu, naglašavajući neophodnost hitne nabavke širokog mehanizovanog čela u jami "Mramor".

 

Posebno je potrebna brža realizacija investicionih projekata koji će doprinijeti bezbjednosti i humanijim uslovima rada u rudnicima u FBiH.

 

Autor: Srna

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com