Menu

Brčko: Članice "Kola srpskih sestara" nastavljaju s humanošću na djelu Istaknuto

kolo-srpskih-sestara-naslovna-642x336U susret pravoslavnom Božiću, članice Kola srpskih sestara „Majka Jevrosima" iz Brčkog građanima lošijeg imovnog stanja uručile oko 100 paketa sa osnovnim životnim namirnicama.

 

 

Podjela prehrambeno-higijenskih paketa višegodišnja je tradicija Kola srpskih sestara, koja se nastavila i danas u dvorištu crkve „Uspenja Presvete Bogorodice" u Srpskoj Varoši, gdje je građanima uručen jedan dio paketa.

 

Predsjednica Kola Slavojka Iljić kaže da je ove godine više paketa jer je sve više onih koji trebaju pomoć.

 

"Pokušavamo pomoći svima, a danas je puno onih koji ne mogu doći jer se radi o teškim bolesnicima, tako da ćemo im pakete odnijeti", izjavila je Iljić.

 

Današnja pomoć je itekako značajna nezaposlenoj Zvjezdici Ivanović i mladiću Goranu Paniću, koji živi u naselju Slijepčevići s polupokretnom bakom. Kaže da im je jedini izvor primanja socijalna pomoć, te da im je svake godine sve teže i teže.

 

Članice Kola srpskih sestara, koje djeluju pri Srpskoj pravoslavnoj crkvi, novac su za pakete obezbijedile od donatora, ali i od svojih prihoda ostvarenih prodajem rukotvorina, i suvenira.

http://radiobrcko.ba

 

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com