Menu

Brčko: Do polovine marta isplata svih podsticaja u poljoprivredi Istaknuto

poljoprivredaIsplata prošlogodišnjih podsticaja za razvoj poljoprivrede u Distriktu ovih dana će biti intenzivirana. Do sada je, od devet miliona maraka, budžetski izdvojenih za ove svrhe, isplaćeno oko pet miliona.

 

 

Podsticaje u, za ovu fazu, predviđenom iznosu od 80 procenata, dobilo je više od 1.000 poljoprivrednika, od ukupno 1.900 koliko ih je ostvarilo pravo na ovu subvenciju.

 

„Kompletan posao će u narednih dva mjeseca biti intenziviran jer smo uključili i dodatne timove, koji rade kako na terenu tako i u analizi i obradi samih zahtjeva. Cijeli posao bi trebao biti okončan za oko šezdeset dana, odnosno polovinom marta", rekao je šef Odjeljenja za poljoprivredu brčanske Vlade, Zoran Gajić.

 

Inače, 1.900 poljoprivrednika podnijelo je više od 5.000 zahtjeva za stimulisanje raznih vidova poljoprivredne proizvodnje, a ukupna budžetska implikacija, za odobreni iznos podsticaja svim poljoprivrednicima, je oko 12 miliona maraka.

 

http://radiobrcko.ba

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com