Menu

Dragan Čović došao u Banju Luku povodom neustavnog Dana RS-a Istaknuto

coPredsjednik Hrvatske demokratske zajednice BiH Dragan Čović i njegov stranački kolega i ministar finansija BiH Vjekoslav Bevanda prisustvuju današnjem prijemu u Banjoj Luci povodom Dana Republike Srpske.

 


Prisustvo samog vrha Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine na svečanosti u Banjoj Luci povodom neustavnog praznika Dana RS-a nesporan je simbol savezništva s vladajućom partijom u Republici Srpskoj - Savezom nezavisnih socijaldemokrata, odnosno njenim predsjednikom Miloradom Dodikom.

 

Ovo, ipak, nije prvi put da nekadašnji član Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda prisustvuje obilježavanju Dana RS-a. Dragan Čović je 2013. i 2015. godine prisustvovao obilježavanju 9. januara, ali nijednom od kada je Ustavni sud BiH, krajem 2015. godine, proglasio 9. januar kao Dan RS-a neustavnim praznikom.

 

Podsjećamo, danas se u RS-u, a posebno u Banjoj Luci, obilježava 27. godina od osnivanja paradržave Srpske republike Bosne i Hercegovine koja je Dejtonskim sporazumom unesena u ustavnopravni sistem Bosne i Hercegovine kao Republika Srpska.

 

https://www.klix.ba

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com