Menu

Web stranica na bosanskom jeziku o zapošljavanju u Njemačkoj Istaknuto

njeMake it in Germany je višejezična stranica, od sada dostupna i na bosanskom jeziku, koju je podržala i Vlada Njemačke informacijama kako do posla u toj zemlji.

 


Radi se o višejezičnom portalu Republike Njemačke za stručnu radnu snagu iz inozemstva. Portal ima za cilj da informira osobe koje su zainteresirane za imigraciju u Njemačku, počevši od priprema u zemlji porijekla do dolaska i prvih koraka u Njemačkoj.

 

Na stranici su dostupni i brojevi telefona za savjetovanje na njemačkom i engleskom jeziku, zatim podaci o nostrifikaciji diploma i brojne druge informacije.

 

Njemačka je za brojne građane BiH, ali i regije, najpoželjnija destinacija za rad, ali i život.

 

Na ovoj stranici možete saznati i koja se radna snaga najviše traži u Njemačkoj. Ta zemlja je nedavno usvojila i novi zakon o pojednostavljenoj proceduri useljavanja, s ciljem popunjavanja radne snage na deficitarnim zanimanjima, a regija iz koje bi u Njemačku moglo otići najviše radnika je upravo Zapadni Balkan, piše klix.

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com