Menu

U brčanskom obrazovanju angažuje se 80 lica, angažovanja i u drugim odjeljenjima Istaknuto

nasVlada Brčko distrikta BiH na današnjoj 61. vanrednoj sjednici usvojila je Prijedlog odluke o davanju saglasnosti Odjeljenju za obrazovanje za angažovanje 80 lica, nastavnika, stručnih saradnika i saradnika u nastavi po osnovu ugovora o obavljanju privremenih i povremenih poslova.

 

 

Šef Odjeljenja za obrazovanje Vlade Brčko distrikta BiH Senad Osmanović kazao je da će lica od ponedjeljka biti u učionicama i da se radi uglavnom o osobama koje su bile i prije angažovane, dodajući da ne očekuje veće probleme u drugom polugodištu i da su spremni.

 

„Dočekujemo spremno i drugo polugodište kada je riječ o školskim objektima. Pojedini školski objekti su se uređivali tokom raspusta, prevoz je osiguran, kao i gorivo za zagrijavanje objekata i ne očekujemo veće probleme", kazao je Osmanović.

 

Članovi Vlade danas su usvojili Prijedlog odluke o davanju saglasnosti za angažovanje 25 izvršilaca u Odjeljenju za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu za obavljanje posebnih poslova kao i Prijedlog odluke o obimu i načinu vršenja ovlaštenja lica angažovanih za integralnu zaštitu divljači i čuvanje lovnih resursa.

 

Šef Odjeljenja za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu Zoran Gajić kazao je da se potreba za angažovanje lica javila kako bi se izvršio plan i realizovali svi projekti u predviđenom roku, kao i zaštitila divljač i očuvali lovni resursi.

 

„Da bismo izvršili svoj plan predviđen za tu godinu potrebno je angažovati 16 lica kako bismo poslove na vrijeme završili i realizovali sve projekte koji su predviđeni. Također, potreba se javila i za 9 izvršilaca lovočuvara. Kada se oni prime bit će zaposlenici ovog odjeljenja, a za sada je ovakav angažman potreban zbog zaštite divljači i čuvanja lovišta, nadgledanja i sl.", kazao je Gajić.

 

Vlada Brčko distrikta BiH danas je usvojila i Prijedlog odluke o davanju saglasnosti za angažovanje 5 izvršilaca u Odjeljenju za prostorno planiranje i imovinskopravne poslove, po osnovu ugovora o posebnim poslovima i Prijedlog odluke o davanju saglasnosti za angažovanje 3 izvršioca u Uredu gradonačelnika / Inspektorat, po osnovu ugovora o posebnim poslovima.

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com