Menu

Brčko: Nema opasnosti od poplava Istaknuto

Vodostaj Sava Brka4Na području Distrikta, nema opasnosti od poplava, jer u ovoj godini ovdje nije bilo većih snježnih padavina.

 

 

„Imamo godinu koja je krenula bez većih snježnih nanosa, nemamo plavnih dana u ovim trenucima i neće ih biti ni dalje, mada su naše ekipe spremne u svakom trenutku za pomoć građanima", kaže Mićo Simikić, šef Pododjeljenja za zaštitu i spašavanje u Odjeljenju za javnu bezbijednost Vlade distrikta.

 

Ona smatra da, i pored topljenja snijega koga u BiH ima dosta, neće doći do poplava, jer kako je rekao, rijeka Sava je spremna da primi veliku količinu vode.

 

Prema njegovim riječima, na području Distrikta registrovano je oko 60 klizišta.

 

Tokom prošle godine, adaptirano je njih 13 dok su projekti za adaptaciju 15 klizišta, vrijednosti oko 400 hiljada maraka, spremni i čekaju usvajanje budžeta.

 

Klizišta su registrovana uglavnom na području Maoče, Zovika, Donjeg Brezika, Skakave, Palanke i drugih mjesnih zajednica.

 

Kada su u pitanju požari, Simikić kaže da je u januaru do sada bilo manjih požara. Uglavnom se radi o zapaljenim dimnjacima ili kontejnerima gdje su požari izazvani lugom koji nije ugašen, a odložen je u kontejnere.

 

On je, ovom prilikom, uputio apel građanima da prije odlaganja lug ugase i time spriječe paljenje kontejnera.

 

http://radiobrcko.ba

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com