Menu

Zamjenik šefa Policije Brčko Senad Jašarević: U Policiji nema ni jednog policijskog službenika koji ne posjeduje valjanu diploma Istaknuto

jasarevicZamjenik šefa Policije Brčko distrikta BiH Senad Jašarević je izjavio danas da u brčanskoj Policiji još od 2001.godine nema ni jednog policijskog službenika koji ne posjeduje valjanu diploma.

 

 

"Mi smo prvi u distriktu Brčko, još 2000. godine počeli provjeru diploma za policijske i državne službenike, te namještenike koju smo uspješno završili 2001. godine. Jedinica za unutrašnju kontrolu naše Policije otkrila je da 20 policijskih službenika nema validne diplome i oni su uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predati Tužilaštvu pod čijim nadzorom je i provođena istraga. Sa svima je prekinut radni odnos. Posljednji slučaj falsifikovanja diplome utvrđen je 2012.godine za jednog državnog službenika, sa kojim je takođe raskinut radni odnos", precizirao je Jašarević.

 

On je na ovaj način odbacio špekulacije kako u brčanskoj Policiji još ima zaposlenika bez validne diplome koje su se pojavile nakon intervjua glavnog Tužioca brčanskog Tužilaštva Zekerije Mujkanovića jednom sarajevskom listu.

 

Dio intervjua sa prilično dvosmislenim naslovima prenijeli su brčanski portali, zbog čega u Policiji ističu da se može steći pogrešan utisak da u Policiji rade ljudi sa falsifikovanim diplomama.

 

„Od prije dvije godine brigu o validnosti diploma vodi Pododjeljenje za ljudske resurse"podsjetio je Senad Jašarević,zamjenik šefa brčanske Policije.

 

https://www.ebrcko.net

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com