Menu

Povećan broj pasa lutalica u Brčkom Istaknuto

Pas u centru grada brckoUposlenici Sektora za zbrinjavanje napuštenih životinja JP "Komunalno Brčko" su u decembru mjesecu prošle godine uklonili preko stotinu pasa lutalica sa javnih površina u Distriktu.

 

 

"I dalje imamo veliki problem da sve češće sa ulica uklanjamo pse sa ušnom markicom odnosno pse od poznatih vlasnika koji su često registrovani na drugim opštinama, a onda se kao lutalice pojave u Brčko distriktu", kazala je Željka Tomić, šef ovog sektora.

 

Samo na Tržnici Arizona je zadnjih devedeset dana uklonjeno više od osamdeset odraslih pasa i štenaca, a u posljednje vrijeme su psi lutalice u čoporima primijećeni u naselju Klanac oko pijace, Brodu, Broduši i u centru grada.

 

Na jednoj od posljednjih sjednica Skupštine Brčko distrikta, Javnom preduzeću Komunalno Brčko su odobrena veća sredstva od dosadašnjih kako bi se zbrinjavali psi lutalice, ali i prenijela obaveza na ovo preduzeće da sve eventualne zahtjeve za odštetom zbog ujeda ovakvih pasa građani sad podnose njima.

 

Na kraju recimo i to da brčanski komunalnci od nedavno imaju obavezu da uklanjaju i uginule životinje sa saobraćajnica i javnih površina u Brčko distriktu.

 

http://radiobrcko.ba

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com