Menu

baner for web jpg

Kako se vozačica autobusa snalazi na bh. cestama u zimskim uslovima: Bolja je od muškaraca /VIDEO/ Istaknuto

svjetlana33Obilne snježne padavine i niske temperature ovih dana predstavljaju veliki problem putarima, ali i vozačima. A kako to izgleda kada se autobusom od 12 metara u zimskim uslovima na putevima bori 27-godišnja Svjetlana Žunić, vozačica autobusa, snimila je Federalna TV tokom vožnje od Doboja do Tešnja.

 

 

Svjetlana iz Doboja svaki dan, između ostalog, autobusom prevozi radnike od Doboja do Tešnja. Iako je mlada, ima bogato iskustvo u upravljanju motornim vozilima. Naime, godinama vozi i kamion.

 

– Utovari i istovari kamiona iziskuju dosta fizičke snage, pa samim tim i kičma trpi, tako da sam se pored toga odlučila za ovo kao još jedan dodatni posao – priča Svjetlana.

 

Svakodnevno s vozačima razmjenjuje iskustva i savjete pred put.

 

– Skoro je došla, a izuzetno dobro vozi, pošto je vozila kamion – kaže vozač Dušan Gojanović.

 

I putnice koje Svjetlana vozi su zadovoljne njenim umijećem.

 

– Možda čak i bolje vozi od muškaraca. Prezadovoljna sam, kaže jedna putnica, dok druga dodaje "da su žene sposobnije od muškaraca".

 

– Ovo se ne može nikako uskladiti s porodičnim životom. U tom smislu, taj posao nije za ženu jer dosta trpi porodični život. Odnosno, ne možeš ga uopšte imati – ističe Svjetlana.

 

Kaže da voli svoj posao jer ga drugačije ne bi mogla uspješno obavljati.

 

Video na ovom linku https://www.facebook.com/federalna/videos/393795031168250/

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com