Menu

NetzaPet 550x50

SvejeLakokadsiultra 900x70

GIF BANER vodoravni

Brčko: Borački stanovi trebaju biti useljeni do septembra Istaknuto

skup0Čelnici brčanskog Parlamenta, danas su se sastali sa predstavnicima boračkih udruženja Armije BiH i HVO-Distrikta, kako bi i zvanično utvrdili hodogram aktivnosti koji treba dovesti, do raspodjele 25 stanova u zgradi koja je izgrađena sredstvima brčanske i Federalne Vlade, a namjenjena je stambeno ne zbrinutim iz redova ovdašnje boračke populacije.

 

 

„Veoma važno je da smo na sastanku utvrdili sastav komisije, koju će činiti predstavnici Odjeljenja za zdravstvo brčanske Vlade, te po tri predstavnika udruženja iz dvije vojne komponente. Komisija koja ima zadatak usaglasiti kriterije za dodjelu stanova, utvrditi termin i sadržaj javnog poziva za potencijalne korisnike, te osigurati da cijeli posao bude okončan najkasnije do konca devetom mjeseca ove godine, kada bi stanovi trebali biti useljeni", rekao je u ime koodinacije boračkih udruženja Avdija Banda.

 

Paralelno sa ovim aktivnostima ići će i posao na prilagođavanju zakonske regulative po kojoj će stanovi, kao javna imovina, biti dodjeljenj, korisnicima.

 

" U ovom kontekstu parlament je spreman po hitnom postupku preduzeti sve neophodne korake kako bi Zakon o javnoj imovini, u ovom kontekstu bio adekvatno prilagođen. Pored toga spremni smo i mi iz skupštine dati svoj maksimalan doprinos kako bi cijeli posao na zakonit i transparentan način bio okončan u utvrđenom roku", rekao je dopredsjednik Skupštine Distrikta, Ivo Filipović.

 

Inače, na udruženjima je da zajedno sa Odjeljenjem za zdravstvo, čim prije, formiraju komisiju koja će posao operativno privesti kraju, zaključeno je na današnjem sastanku.

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com