Menu

NetzaPet 550x50

SvejeLakokadsiultra 900x70

A4EB5B4C FB04 444B AE9C 39C793F3E15C

Migranti u masovnoj tučnjavi uništili prihvatni centar u Bihaću, trojica teško ranjena Istaknuto

bihU sinoćnjoj masovnoj tučnjavi migranata u prihvatnom centru Bira u Bihaću, povrijeđeno je nekoliko desetaka migranata, od čega najmanje troje teško, a povrijeđena su i dva policajca. Pripadnici MUP-a su identificirali 33 učesnika obračuna, a 11 ih je lišeno slobode.

 


Ove brojke informacije potvrđene su za Klix.ba u Ministarstvu unutrašnjih poslova USK, čiji pripadnici i dalje rade na rasvjetljavanju slučaja. Sukob je počeo proteklu noć oko 21 sati, a prijavili su ga policiji pripadnici zaštitarske službe koja radi na obezbjeđenju centra. U pozivu su istakli da je izbila masovna tučnjava migranata i da je "nemoguće kontrolirati situaciju".

 

Pripadnici Policijske stanice Bihać i Jedinice za podršku MUP-a USK izašli su na lice mjesta i razdvojili sukobljene strane te ubrzo stavili situaciju pod kontrolu. Utvrđeno je da je više stotina osoba učestvovalo u sukobu, a nekoliko desetina je povrijeđeno te su zatražili pomoć u Kantonalnoj bolnici u Bihaću.

 

"Za sada je najmanje troje migranata zadobilo teške tjelesne povrede i nalaze se na liječenju u bolnici. Nakon smirivanja situacije, pristupilo se uviđaju i utvrđivanju svih činjenica koje su dovele do sukoba. Identificirane su 33 osobe koje su inicirale i učestvovale u sukobu. Nad njima je zavedena kriminalistička obrada, dok je 11 osoba lišeno slobode, od čega osam državljana Afganistana, dva iz Indije i jedan iz Pakistana, zbog sumnje na počinjenje krivičnog djela", rekao nam je Ale Šiljdedić, portparol MUP-a USK.

 

U sukobu je nastupila i značajna materijalna šteta, uništeni su kreveti i ostali inventar unutar kompleksa Bire. Šiljedić ističe da je još uvijek rano govoriti o kolikoj se šteti radi.

 

"Razmjere tuče zaista su velike i sve okolnosti tek će se trebati utvrditi. Policija je i dalje na licu mjesta iz preventivnih razloga, a javni red i mir se stavljen pod kontrolu. Šta će dalje biti i koji će se potezi povlačiti, to ćemo tek vidjeti", kazao je Šiljdedić.

 

Sinoćnji sukob u nekadašnjoj fabrici Bira, najveći je otkako je na ovoj lokaciji formiran privremeni prihvatni centar za migrante, a u kojem se, prema posljednjim podacima, nalazi oko 2.000 migranata i izbjeglica.

 

https://www.klix.ba

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com