Menu

NetzaPet 550x50

SvejeLakokadsiultra 900x70

A4EB5B4C FB04 444B AE9C 39C793F3E15C

Kineska tradicija u Brčkom Istaknuto

Konfucije-642x336Svečanom ceremonijom i prigodnim programom, sinoć je u brčanskom Muzeju otvorena manifestacija „Dani kineske kulture u Distriktu".

 

 

Obraćajući se prisutnima na otvaranju postavke, koja je obuhvatila tradicionalne predmete kao što su umjetnine od rezanog papira, preko lampiona do pribora za čaj, direktorica Konfucijevog instituta u Banja Luci, Cai Jang nije krila zadovoljstvo što je izložba izazvala veliki interes Brčaka jer je cilj upoznati i ovo područje sa kulturom i tradicijom Kine.

 

Gradonačelnik Siniša Milić je naglasio da upravo ovakvi događaji zbližavaju ljude različitih podneblja i kulture.

 

"Upravo Distrikt pokazuje da, iz međusobnih razlika, svi učimo, te samim tim obogaćujemo i vlastitu kulure. Stoga, cijeli ovaj događaj dodatno dobija na značaju" naglasio je Milić.

 

Inače manifestacija se danas nastavila različitim radionicama u Omladinskom centru, a sama postavka koja je upriličena i povodom Kineske nove godine, u brčanskom Muzeju biće otvorena do 22. februara.

 

http://radiobrcko.ba

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com