Menu

Trenutno u Distriktu nema ozbiljnijih problema sa poplavama Istaknuto

Vodostaj Sava Brka4Usljed naglog topljenja snijega i povremenih kišnih padavina, na području Brčko distrikta nije došlo niti su evidentni veći problemi sa plavljenjem zemljišta i ugrožavanjem materijalnih dobara, potvrdio je danas Mirsad Hasanbašić, koordinator za krizne situacije u Odjeljenju za javnu bezbjednost brčanske Vlade, piše Radio Brčko.

 

 

Po njegovim riječima, juče je zabilježena samo jedna intervencija i to u naselju Berkovac u Gornjem Rahiću gdje je Rahićka rijeka potkopala dio puta, a taj problem će, postavljanjem kamene utvrde, biti riješen u narednih nekoliko dana.

 

Rijeka Brka sa svojim pritokama je danas u opadanju, a Tinja koja je sinoć imala tendenciju rasta, jutros se blago izlila u naseljima Poljaci, Jagodnjak, Vukšić i Donja Skakava, ali nije ugrozila stanovništva i stambene objekta.

 

U narednim danima se očekuje povećanje vodostaja rijeke Save, a stanje će biti redovno praćeno.

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com