Menu

Akcija SIPA-e: Hapšenja, pretresi i oduzimanje diploma na osam lokacija, lokacija i Brčko distrikt BiH Istaknuto

sipa-hPolicijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u saradnji sa policijskim službenicima MUP-a RS, MUP-a Unsko-sanskog kantona i Policije Brčko distrikta od ranih jutarnjih sati provode operativnu akciju kodnog naziva "PEČAT".

 


U okviru akcije je do sada uhapšeno devet osoba zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivično djelo "Udruživanje radi činjenja krivičnih djela" u vezi sa krivičnim djelom "Krivotvorenje isprave", a u vezi krivičnim djelom ''Saučesništvo''.

 

Prilikom realizacije operativne akcije izvršeni su pretresi na osam lokacija na području Velike Kladuše, Cazina, Bužima, Novog Grada, Kozarske Dubice, Prijedora, Banja Luke, i Brčko distrikta BiH, i do sada je privremeno oduzeto više mobilnih telefona sa SIM karticama, laptop, diploma o završenom školovanju, svjedočanstava o završenim razredima srednje stručne spreme i druga dokumentacija za koju se sumnja da je krivotvorena, te drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

 

Nakon izvršene kriminalističke obrade u prostorijama SIPA-e, lica lišena slobode će u zakonskom roku biti predata u dalju nadležnost Tužilaštvu Unsko-sanskog kantona, uz čiju su koordinaciju gore navedene aktivnosti izvedene.

/klix/

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com