Menu

Udruženje demobilisanih boraca Armije RBiH Brčko organizuje nagradni konkurs za najbolju fotografiju Brčkog Istaknuto

bc4Udruženje demobilisanih boraca Armije Republike Bosne i Hercegovine 1992-1995 u Brčko distriktu Bosne i Hercegovine organizuje nagradni konkurs za najbolju fotografiju Brčkog, pod nazivom "Volim Brčko, volim Bosnu i Hercegovinu", a u povodu obilježavanja Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

 

 

Dragi Brčaci, ljubitelji fotografije i zaljubljenici u naš grad!

 

Da li je fotografija vaša strast? Snimate iz hobija i ljubavi prema umjetnosti? Imate zalihu fotografija sa različitih lokacija, ovjekovječene detalje koje niko nije uhvatio do sada, Brčake koji prikazuju duh našeg grada, boje i ukrase godišnjih doba, posebne trenutke koje je fokus na vašem uređaju vjerno zabilježio...?


Ako su vaši odgovori potvrdni, javite se na konkurs za najbolju fotografiju pod nazivom „Volim Brčko, volim Bosnu i Hercegovinu", koji organizuje Udruženje demobilisanih boraca Armije Republike Bosne i Hercegovine 1992-1995 u Brčko distriktu Bosne i Hercegovine (u daljem tekstu: Organizator), povodom obilježavanja Dana nezavisnosti naše domovine Bosne i Hercegovine, 01. marta 2019. godine.


Želimo vidjeti kako vi vidite naš grad!


Nagradit ćemo vašu kreativnost, maštu i umijeće!

 

PRAVILA I USLOVI KONKURSA


Pravo na učešće na konkursu imaju svi građani Brčko distrikta Bosne i Hercegovine koji se fotografijom bave amaterski.


1. Na konkursu učestvuje autor fotografija koji uredno popuni i pošalje prijavnicu isključivo elektronskom poštom na adresu Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.. Slanjem prijavnice kandidat pristaje na uslove i pravila konkursa. Ispunjavanjem prijavnice, kandidat potvrđuje autentičnost jedne ili više fotografija koje je prijavio na konkurs, preuzima odgovornost za njihov sadržaj te potvrđuje da su one njegovo autorsko djelo.
2. Svaki kandidat može prijaviti najviše dvije (2) fotografije.
3. Fotografije moraju biti u boji.
4. O prijemu prijavnice i fotografija za konkurs, kandidat će biti obaviješten putem elektronske pošte.
5. Obrada fotografije u programima za uređivanje fotografije dopuštena je do mjere koja ne narušava i ne mijenja osnovni smisao snimljenog sadržaja.
6. Fotografije se isključivo šalju u digitalnom obliku u .jpg /.jpeg/ formatu pojedinačne veličine fotografije / datoteke / veličine 3500×2500, ne veće od 12 MB.
7. Ne zadovoljavaju li fotografije kvalitetu, neće ući u izbor.
8. Svaka fotografija može biti poslana samo jednom. Ukoliko ista fotografija bude poslana više puta, neće ući u izbor.
9. Autor je dužan uz fotografije priložiti pravilno popunjenu prijavnicu, u suprotnom neće ući u izbor konkursa.
10. Autor treba navesti tačno mjesto u Brčkom, mjesec i godinu nastanka fotografije te njezin naziv.
11. Same fotografije ne smiju sadržavati ime autora ili bilo kakav drugi (vodeni) pečat. Dozvoljeno je stavljanje informacija o autoru u metapodatke.
12. Fotografije s prijavnicom trebaju se poslati najkasnije do 27.02.2019. godine.


Pristigle fotografije pregledat će posebno formirana komisija od tri člana, koja će odabrati najbolje fotografije.


Komisija će od najboljih fotografija odabrati koje će dobiti prvu, drugu i treću nagradu.


Objava rezultata bit će na Svečanoj akademiji u povodu Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, 01.03.2019. godine, sa početkom u 18:00 sati u Domu kulture Brčko (Mladena Maglova broj 1).
Svi oblici objave su nekomercijalne vrijednosti i jedina im je svrha promocija ljubavi prema gradu i domovini Bosni i Hercegovini.


NAGRADE


Organizator će dodijeliti novčane nagrade u iznosu od 150,00 KM za osvojeno prvo mjesto, 100,00 KM za drugo mjesto i 50,00 KM za treće mjesto.


Najbolje fotografije, uz one koje su osvojile prva tri mjesta, koje izabere Komisija bit će izložene u Prostorijama Organizatora.


AUTORSKO PRAVO, ZAŠTITA LIČNIH PODATAKA I ZAŠTITA PRIVATNOSTI


Autor, koji je ujedno i učesnik konkursa, popunjavanjem prijavnice daje pristanak Organizatoru da bez naknade može objavljivati prijavljene fotografije.


Autor daje pristanak da se njegove fotografije objavljuju koliko je god to puta potrebno u smislu promocije ovoga konkursa i Organizatora općenito na društvenim mrežama, internetskim stranicama Organizatora, izložbama, u medijima i promotivnom materijalu te promotivnom materijalu vezanom uz projekte, događanja, priredbe i manifestacije koje organizira Organizator ili u kojima je partner te sponzor.


Organizator se obavezuje da će potpisati autora na objavljene fotografije gdje je to tehnički izvedivo i ne narušava izgled konačnog proizvoda, a u smislu autorove promocije.


Organizator ne odgovara za eventualno neovlašteno korištenje objavljenih fotografija od strane osoba koje ne organizuju konkurs.


Organizator se obvezuje da će obrađivati i čuvati lične podatke svih kandidata te ih neće koristiti u drugim slučajevima, koji ne podrazumijevaju konkurs, niti će ih dijeliti, a prestankom aktivnosti vezane uz konkurs, podaci se prestaju i obrađivati.


Kandidat na konkurs imaju pravo zatražiti pristup svojim ličnim podacima, te ispravak ili brisanje istih, što mogu učiniti na adresu elektronske pošte Organizatora.


Ukoliko ste vlasnik neke od objavljenih fotografija ili želite da je maknemo ili se ne želite nalaziti na nekoj od fotografija obratite nam se na adresu elektronske pošte navedenu u konkursu.


Konkurs počinje teći od dana objave u medijima.

 

Za dodatne informacije obratite se na:


Adresa:
Islahijet broj 6, 76100 Brčko distrkt Bosne i Hercegovine
e-mail:
Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
Brojeve telefona:
+387 60 305 36 80 Amir Sinanović
+387 67 114 96 49 Eldina Dervišević

 

P R I J A V N I C A


ZA KONKURS ZA NAJBOLJU FOTOGRAFIJU BRČKOG


„VOLIM BRČKO, VOLIM BOSNU I HERCEGOVINU"


Ime i prezime:


Adresa:


Datum i godina rođenja:
Broj telefona:
Adresa elektronske pošte:

Na konkurs „Volim Brčko, volim Bosnu i Hercegovinu" prijavljujem fotografiju/e (navesti naziv fotografije, mjesto i vrijeme snimanja):


1.________________________________________________________

 

2.________________________________________________________

 

Ovim putem dajem pristanak da se prijavljene fotografije objavljuju, uz navođenje mojega imena i prezimena, koliko je god to puta potrebno u smislu promocije konkursa „Volim Brčko, volim Bosnu i Hercegovinu" i organizatora općenito na društvenim mrežama, internetskim stranicama organizatora, izložbama, u medijima i promotivnom materijalu te promotivnom materijalu vezanom uz projekte, događanja, priredbe i manifestacije koje organizira Udruženje demobilisanih boraca Armije Republike Bosne i Hercegovine ili u kojima je partner te sponzor. Također, prihvaćam odgovornost za sadržaj fotografije te potvrđujem da moje fotografije ne podliježu pravima trećih strana, posebice da se sve prikazane osobe slažu s navedenim korištenjem i da se time ne krše prava zaštite ličnih podatka trećih strana.

 

U Brčkom, dana __/__/2019. godine.

 

POTPIS AUTORA/KANDIDATA KONKURSA:

 

_____________________________________

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com