Menu

Izabrano novo rukovodstvo USR "Kečiga" Brčko Istaknuto

Sava ribolovDanas je u prostorijama najstarijeg i najbrojnijeg udruženja ribolovaca "Kečiga" Brčko, održana izborna skupština udruženja.

 

 

Pozivu na prisustvu današnjoj skupštini se odazvao veliki broj brčanskih ribolovaca, blizu njih 70, koji su na ovaj način pokazali svoje interesovanje kada je budućnost njihovog udruženja u pitanju.

 

Skupštinom je predsjedavao sada već bivši predsjednik Senad Kahriman koji je prisutnima podnio izvještaj o dosadašnjem radu udruženja kroz rad organa uprave, te izvještaj o utrošenim finansijskim sredstvima u protekloj godini.

 

Veliki broj prisutnih članova "Kečige" nije bio zadovoljan postignutim rezultatima u proteklom periodu a posebno kada je upravljanje radom udruženja, raspodjeli utroška sredstava, neporibljavanjem Save i njenih pritoka te cijenom godišnjih ribolovačkih dozvola.


Krajnji rezultat iskazanog nezadovoljstva je bio izmjena 2/3 rukovodstva i izbor 15-ak novih članova za delegate skupštine i organe upravljanja.

 

Smijenjen je i predsjednik udruženja Samir Mujkić, a umjesto njega je većinom glasova delegata skupštine postavljen mladi ribolovac i uspješni brčanski privrednik Sabahudin Ljuca.

 

U svom prvom obraćanju pred prisutnim ribolovcima, novoizabrano rukovodstvo na čelu sa novim predsjednikom je obećalo uložiti maksimalne napore, prvenstveno kada je u pitanju smanjenje cijena godišnjih ribolovnih dozvola, poribljavanje devastiranih ribolovnih područja koja su pod upravljanjem udruženja, uređenje ribolovne staze, te racionalniju raspodjelu prihoda.

 

Svim ribolovcima zaželimo BISTRO, a novom rukovodstvu sreće u radu u narednom periodu uz želju da će ispuniti data obećanja i "vratiti ribu u Savu, i ribolovce na obale".

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com