Menu

NetzaPet 550x50

SvejeLakokadsiultra 900x70

A4EB5B4C FB04 444B AE9C 39C793F3E15C

BZK Preporod Brčko povodom Međunarodnog dana maternjeg jezika organizuje predstavu "Rod i dom" Istaknuto

dom1. februar se u svijetu obilježava kao Međunarodni dan maternjeg jezika. BZK Preporod Brčko već godinama prigodnim programskim sadržajima ukazuje na važnost ovog datuma. Ove godine Međunarodni dan maternjeg jezika obilježit ćemo izvođenjem predstave Rod i dom u Domu kulture u Brčkom 21.2.2019. u 19 sati.

 

 

Tekst je prema romanu Safeta Sijarića dramatizirao Hasan Džafić, a režirao Vlado Kerošević. Riječ je o monodrami u kojoj lik Arslana Šipovčanina tumači Irfan Kasumović.

 

To je priča o čovjeku iz Sandžaka, ali je itekako i priča o metafizici i identitetu čovjeka. Naime, kroz komične situacije, običaje i tradiciju proteže se tragična ljubav Arslana Šipovčanina prema Saniji, ženi njegovoga brata. Život i priča Sanije i Arslana sadrži niz komičnih, životnih i tragičnih slika koje sigurno nikoga ne ostavljaju ravnodušnim.

 

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com