Menu

U Brčkom održana promocija knjige Ramiza Salkića "Godine borbe za slobodu, čast i dostojanstvo" Istaknuto

r bcU zgradi Islahijeta u Brčkom sinoć je održana promocija knjige mr. Ramiza Salkića "Godine borbe za slobodu, čast i dostojanstvo" u kojoj je opisan najtemeljitiji prikaz položaja i stanja Bošnjaka u bh. entitetu RS.

 

 

Knjiga se bavi analizom stanja sistemske diskriminacije nad Bošnjacima u bh. entitetu RS, koju provodi entitetska vlast, ali i generalno položajem Bošnjaka u protekle dvije decenije u ovom dijelu BiH.

 

Prof. dr. Amir Karić i recenzent knjige o knjizi govori da se radi o svjedočanstvu o sistemskoj diskriminaciji Bošnjaka ili nesrba u entitetu RS kao i upornoj i odlučnoj borbi Salkića i cijele stranke SDA u pružanju otpora toj diskriminaciji i borbi za prava i slobode bošnjačkog naroda, općenito građana entiteta RS.

 

Autor knjige Ramiz Salkić je istakao da je knjiga njegov dug i zahvalnost onima koji su dali svoje živote za BiH naglašavajući da je knjiga i u čast onima koji se bore za našu domovinu, koji su se vratili na svoja ognjišta dodajući da su oni danas najveći heroji.

 

Promocija je održana uz pomoć Asocijacije mladih Brčko distrikta BiH, Medžlisa islamske zajednice Brčko, Vlade Brčko distrikta BiH i Skupštine Brčko distrikta BiH.

 

r bc

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com