Menu

JP "Putevi Brčko": Obilaznica napreduje, završetak do 15. maja (FOTO) Istaknuto

pu 1Završni radovi na zaobilaznici oko Brčkog su u punom jeku i ovaj projekt bi trebalo da bude okončan u roku, odnosno do 15. maja 2019. godine.

 

 

Na najvećem infrastrukturnom projektu u Brčko distriktu, u naredna dva i po mjeseca potrebno je završiti preostale poslove koji se, prije svega, odnose na postavljanje trećeg sloja asfalta, odnosno postavljanje dodatnih 12.000 tona asfaltnog materijala. Pri kraju je i izgradnja 19 objekata na zaobilaznici, a trenutno se na tom dijelu grade odvodi, montiraju čelične ograde i postavlja izolacija. Ovo nam je potvrdio Miroslav Miškić, direktor JP „Putevi" Brčko, ističući da se trenutno postavlja saobraćajna signalizacija.

 

Iz preduzeća kažu da vremenske prilike pogoduju nastavku izgradnje zaobilaznice, ali da se ipak nećemo moći provozati 16. maja, jer je za objekt potrebna upotrebna dozvola.

 

"Vladin Odjel za javnu sigurnost provodi kompletan posao o tehničkom pregledu. To je komplikovan posao, a prvi put se jedan takav objekt završava u Distiktu. Koliko mi je poznato ide se i u pravcu da se kroz tendersku proceduru izabere insitutut ili pravno lice, koje ima iskustva s ovom vrstom poslova", rekao je Miškić.

 

Podsjetio je da je predviđen maksimalni iznos sredstava za obilaznicu do 28 miliona eura, ali da su načinjene i određene uštede.

 

Vlada Brčko distrikta zajedno sa JP „Putevi Brčko" realizira projekt zaobilaznice u dijelu od naselja Gredice do Gorica u dužini od 18,7 km. Osim toga izgrađena su 24 km paralelnih puteva s lijeve i desne strane zaobilaznice.

 

Cilj projekta je izmještanje tranzitnog prometa s postojeće magistralne ceste koja prolazi kroz centar grada.

 

pu 1pu 2pu 3pu 4pu 5

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com