Menu

Lokalizovan požar na tuzlanskoj pijaci: Sve se desilo u nekoliko minuta Istaknuto

pozar-pijaca-tuzla1Lokalizovan je požar na Velikoj pijaci u Tuzli, koji je buknuo danas iza 11 sati. Još uvijek nema zvaničnih podataka o teže povrijeđenima, a u požaru je izgorio dio pijace na kojem se prodavala tekstilna roba, javlja Anadolu Agency (AA).

 

 

˝Sve se desilo u vrlo kratkom periodu, u svega nekoliko minuta. Ne znamo još od čega je vatra krenula˝, izjavila je Selma Isaković-Ćorić, direktorica preduzeća ˝Tržnice-pijace˝.

 

Iako nema zvanične potvrde o uzroku požara, pretpostavlja se da je izazvan eksplozijom plinske boce.

 

Sve raspoložive snage Profesionalne vatrogasne brigade Tuzla bile su na terenu, a Grad Tuzla obećao je podršku kako bi se pijaca što prije ponovo stavila u funkciju.

 

˝Sačekat ćemo zvaničnu istragu da vidimo šta je uzrok požara. Za sada nema informacije o ozbiljnije povrijeđenim, a pogotovo nema informacije da je neko nastradao. Sada vatrogasci i Specijalna jedinica MUP-a zajedno dovršavaju gašenje požara. Grad Tuzla ovdje je prisutan sa svim svojim javnim preduzećima i naravno da ćemo pomoći našem Javnom preduzeću Tržnice-pijace˝, rekao je Jasmin Imamović, gradonačelnik Tuzle.

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com