Menu

Brčko: Sumirani rezultati rada Mreže „Promoviši pozitivno” Istaknuto

2019-02-28-Promovisi pozitivnoGradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić razgovarao je danas u Gradskoj vijećnici s predstavnicima nevladinih organizacija koje su dio Mreže „Promoviši pozitivno", asocijacije koja je osnovana sa ciljem da kroz različite segmente djelovanja promoviše pozitivne vrijednosti u lokalnoj zajednici preventivno radeći na sprečavanju incidenata motivisanih predrasudama i krivičnih djela počinjenih iz mržnje.

 

 

Ovom prilikom predstavnici Mreže su gradonačelniku Miliću prezentovali aktivnosti koje su imali u prethodnom periodu te predstavili planove i projekte koje će realizovati tokom ove godine.

 

Gradonačelnik Siniša Milić je izrazio zadovoljstvo zbog aktivnog rada nevladinih organizacija i angažmana svih pojedinaca koji su doprinijeli da se na ovaj način stavi akcenat na promociju tolerancije i borbu protiv svih oblika diskriminacije u našoj zajednici.

 

Gradonačelnik je izrazio spremnost da i u narednom periodu, u skladu s mogućnostima, podrži projekte, kako same mreže nevladinih organizacija, tako i pojedinačne projekte koji budu od značaja za lokalnu zajednicu. Najavljeno je i potpisivanje sporazuma o razumijevanju između Vlade Brčko distrikta BiH, odnosno gradonačelnika s Mrežom „Promoviši pozitivno".

 

Sastanku su prisustvovali predstavnici: Omladinskog centra „Vermont", Udruženja „Beba više", Udruženja BH novinara, Omladinske organizacije „Svitac", Resursnog centra, Saveza studenata Ekonomskog fakulteta i Izviđača.

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com