Menu

Dan nezavisnosti BiH obilježen podizanjem zastave kralja Tvrtka na Bobovcu (VIDEO) Istaknuto

BOB7Na Dan nezavisnosti BiH studentska omladina BiH predvođena Udruženjem studenata Pravnog fakulteta u Sarajevu i članovima Foruma parlamentaraca BiH 1990 organizirali su počasno podizanje zastave kralja Tvrtka I Kotromanića i druženje na kraljevskom gradu Bobovcu.

 


"Bosno i Hercegovino, u čast tvoje slobode nekadašnje, sadašnje i buduće, ponosno podižemo zastavu kralja bosanskog Tvrtka I Kotromanića kao simbol tvoje prošlosti i tvoje budućnosti. Živjela Bosna i Hercegovina", bile su riječi uz koje je podignuta zastava.

 

Cilj obilaska Bobovca je stvaranje tradicije posjećivanja kako ovog izuzetno bitnog mjesta za Bosnu tako i ostalih važnih historijskih mjesta u našoj državi povodom Dana nezavisnosti.

 

Dizanje zastave je bilo upriličeno i na tvrđavi Ključ, te je upriličena Svečana akademija povodom Dana nezavisnosti BiH u sarajevskoj Vijećnici.

 

/klix/

 

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com