Menu

baner for web jpg

Brčko: Organizovan prijem za mladu reprezentaciju BiH u futsalu Istaknuto

2019-03-05-Prijem kod gradonacelnika-1Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić zajedno s njegovim zamjenikom Antom Domićem, glavnim koordinatorom Vlade Brčko distrikta BiH Seadom Šadićem i predsjednikom Skupštine Brčko distrikta BiH Esedom Kadrićem danas je u Gradskoj vijećnici u Brčkom organizovao prijem za mladu reprezentaciju Bosne i Hercegovine u futsalu „U-19" i predstavnike MK „Klanac" Brčko, koji će večeras odigrati utakmicu u sali brčanske JU Ekonomske škole.

 

 

Sead Šadić, glavni koordinator Vlade Brčko distrikta BiH, kazao je da mu je čast što je Distrikt ugostio reprezentaciju BiH u futsalu i da će se grad potruditi da bude dobar domaćin.

 

„Vlada je odlučila da u sklopu svoje 19. godišnjice večeras ugosti reprezentaciju Bosne i Hercegovine u futsalu „U-19" koja će odigrati utakmicu protiv MK „Klanac". Raduje nas što je Distriktu pripala čast da ugosti reprezentaciju i potrudit ćemo se da budemo dobri domaćini. Inače, MK „Klanac" ove godine ujedno obilježava i svoju desetu godišnjicu tako da se nadam da će biti kvalitetna utakmica", kazao je Šadić.

 

Selektor futsal reprezentacije BiH Ivo Krezo kazao je da je večerašnja utakmica za mladu reprezentaciju Bosne i Hercegovine u futsalu ujedno i pripremna utakmica za kvalifikacije za evropsko prvenstvo.

 

„Ovo nam je ujedno i pripremna utakmica za kvalifikacije za evropsko prvenstvo gdje ćemo biti domaćini u Mostaru krajem ovog mjeseca. S nama u grupi su Portugal, Srbija i Moldavija i radi se o teškoj grupi. Utakmica u Brčkom će nam biti kao provjera, jer ekipa „U-19" je u formiranju. Nadam se da ćemo odigrati večeras dobru utakmicu protiv MK „Klanac", kazao je Krezo.

 

Večerašnja utakmica koja će se odigrati s početkom u 18.00 sati je organizovana u okviru obilježavanja 19 godina Brčko distrikta BiH.

 

2019-03-05-Prijem kod gradonacelnika-1

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com