Menu

Brčko: Anketa poslodavaca 2019. Istaknuto

an7Kako bi zaustavili odlazak mladih iz zemlje, neophodno je uskladiti sistem obrazovanja i zapošljavanja našeg grada. Zavod za zapošljavanje Brčko distrikta BiH u saradnji sa timom Omladinskog centra ″Vermont″ i ove kao i proteklih nekoliko godina sprovodi različite aktivnosti karijernog savjetovanja i aktivnog traženja posla, kako bi se zadovoljile potrebe školaraca, studenata, nezaposlenih lica i privrede Brčko distrikta BiH.

 


"Intenzivno radimo na pripremanju programa ″Treba da znaš″ u sklopu karijernog usmjeravanja i savjetovanja, gdje ćemo izvršiti anketiranje poslodavaca, obraditi i istražiti informacije o njihovim iskustvima sa zapošljavanjem, te budućim planovima i potrebnim profilima. Tokom terenskog istraživanja, biće obuhvaćeni svi tipovi i oblici preduzeća, što uključuje male, srednje i velike privrednike. Stavovi, mišljenja i sugestije koje će nam poslodavci iznijeti u ovoj anketi, pružiće nam uvid u realnu sitaciju na tržištu rada, sistemu obrazovanja i njihovoj međusobnoj povezanosti".


Cilj ankete je identifikacija neusklađenosti između ponude i potražnje u pogledu obrazovanja, znanja i vještina, kako bi se na osnovu prikupljenih podataka formirale mjere koje su neophodne na uticanje povećanja strukture zaposlenosti.


"Anketiranje poslodavaca i analiza prikupljenih podataka, kao i rezultati koje ćemo dobiti, poslužiće za unapređivanje usluga posredovanja na tržištu rada i mjera aktivne politike zapošljavanja – savjetovanje, usmjeravanje, te stručno osposobljavanje nezaposlenih osoba prema potrebama tržišta rada na području Brčko distrikta BiH".

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com