Menu

Odlukom Vlade RS: Milorad Dodik postao podstanar Istaknuto

dodik2Vlada RS je na sjednici 21. februara donijela Odluku kojom se u zakup daje poslovni prostor na 16 spratu Administrativnog centra.

 

 

U pitanju je prostor od 110 metara kvadratnih, a koji će, uz naknadu, koristiti Dodikov i članovi njegovog Kabineta.

 

„Služba za zajedničke poslove Vlade RS zaključiće ugovor o zakupu poslovnih prostorija sa Predsjedništvom BiH", navedeno je u Odluci, piše portal Capital.

 

Nije navedeno koliko će biti plaćen zakup prostorija.

 

Podsjećamo, mediji su ranije objavili da su prostorije u zgradi Vlade renovirane za potrebe kabineta srpskog člana Predsjedništva BiH.

 

Osim kabineta u Banjaluci, Dodik ima na raspolaganju i kabinet u Istočnom Sarajevu, kao i kabinet u sjedištu Predsjedništva BiH u Sarajevu.

 

Bivši član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Nebojša Radmanović je u vrijeme svog mandata u Banjaluci koristio prostorije u Palati Republike, dok je Mladenu Ivaniću to bilo onemogućeno i on je za potrebe kabineta u Banjaluci zakupljivao prostor u Narodnom pozorištu RS.

 

Za razliku od prostorija u Vladi RS, za koje će Predsjedništvo BiH sada plaćati zakup, nedavno su izmjenjene uredbe o osnivanju Vazduhoplovnog servisa i Helikopterskog servisa RS čime je Dodiku data mogućnost da kao član Predsjedništva koristi avione i helikoptere Srpske.

 

Tada nije bilo riječi o plaćanju bilo kakve naknade za korišćenje aviona i helikoptera, javlja Capital.

(fokus)

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com